Bachbloesem-therapie

 

 

De Bachbloesem-therapie werd ontwikkeld in de jaren 1930 door een Britse arts, Dr Edward Bach. Vandaag is die therapie wereldwijd bekend en gewaardeerd.
 
De bedoeling is sommige negatieve gemoedstoestanden of karaktertrekken te identificeren (ongeduld, angst, gebrek aan zelfvertrouwen, jaloezie,...) zodat we die energie positief leren gebruiken en het contact terugvinden met onze eigen krachten om te genezen of tot onze essentie terug te gaan.
 
Dankzij de Bachbloesem-therapie kunnen we harmonie vinden. Zo kunnen ons lichaam en onze geest tot de beste mogelijke ontwikkeling van ons potentieel komen. De natuurlijke gevolgen zijn een betere resistentie voor de destabiliserende factoren (stress, angst, schok, ...) en de psychosomatische aandoeningen die eruit voortvloeien.
 
De Bachbloesem-therapie is een zachte, doeltreffende methode ter bevordering van het emotionele evenwicht, zonder neveneffecten en tegenindicaties. De therapie werkt harmonieus met andere vormen van behandeling samen - inclusief met geneesmiddelen, maar kan ze niet vervangen.